По време на протестите в сряда около 18:10 ч. НСО извлече

...
По време на протестите в сряда около 18:10 ч. НСО извлече
Коментари Харесай

Димитрина Русева от `Системата ни убива`: Отказаха ни достъп, за да не се барикадираме. Действията на НСО бяха изключително обидни |

По време на митингите в сряда към 18:10 ч. НСО извлече от постройката на Народното събрание майките на деца с увреждания.

Ето какво разказва Димитрина Русева от „ Системата ни убива “ пред bTV за случилото се: 

" В сряда в Народното събрание бяхме към 10 души, представители от трите палаткови лагера и други организации, подкрепящи митинга. Всеки един от нас искаше просто да входира настояванията на митинга, с цел да не продължат конспирациите на ръководещите, че те не знаят какво желае митингът и ние сме просто едни лумпени, които там си седят. Тези лумпени, които пуснаха на 2 септември – не бяха от хората на площада “.

Димитрина изясни, че всички след дълги договаряния, всички са били позволени до деловодството на Народно събрание и изрично съобщи, че първоначално не са имали желание да остават в сградата, желали са просто да участват на парламентарна комисия, за която са имали покана от депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев, само че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева не ги е допуснала.

„ Първоначално пуснаха единствено мен и Христо, само че защото тази социална постройка няма обезпечен достъп за хора като него – наложи се четири индивида да влачим количката по стълбите към деловодството. След това достъпът на останалите шест души беше неразрешен и в действителност, само намесата на господин Кутев ги вкара вътре.

Искахме да разбираем настояванията на митинга, това беше единствената ни цел. Нашето заинатяване беше инспирирано само от агресивното държание на госпожа Караянчева “.

Димитрина съобщи, че не са били нападателни, само че тоалетната се е трансформирала в политически фактор.

„ В един миг, след няколко часово стоене, на нас ни беше отказан достъп до тоалетна, само че Христо – той е на 24 година, да, беше с памперс, само че не си представяте, че този памперс може да издържи през целия ден, това е възрастен човек “.

Според Димитрина, достъп е бил отхвърлен, с цел да не се барикадират в тоалетната, само че те не са имали сходно желание, а тези дейности са изключително обидни. 

На въпроса на Какраянчева, заложен след абсурда: „ Защо е била в постройката с Христо? “, Димитрина отговори:

„ Той е пълновръстен жител и гласоподавател. Той е с безусловно всичкия си ум. Не зная по какъв начин да го обясня. Всичките неистини, които Вие от трибуната на Народното събрание си позволявате, освен че не ви вършат чест, унизяват ви. Бихте ли си показали, че този въпрос е подходящ?! “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР